Friday, 30 September 2011

TOLONG!!! TOLONG!!

TOLONG!! TOLONG!!!

aku perlukn bantuan..

TOLONG!! TOLONG!!

kenapa tajuk design project aku tlampau kaw2 susah??
kenapa??

 bunyi tajuk mcm simple je, tp nk buat??
imposible nk design.

so korang ada x idea2 nk produce oxalic acid in industri.
now aku nk buat plant design, HYSYS impossible nk buat coz ia kena runing dlm crystallizer.
adoilh, sume method xdpt buat.
plzz tolong aku u all.
klu ada method pon, whole plant kena running dlm SNOW WORLD. 
try korang imagine klu seluruh UiTM shah alam nie duduk dlm peti ais?
so mcm 2 lh kena runing plant aku nie klu xnk guna crstallizer..
lg imposible kn..
pening2..
nie bru design project, xckp lg ttg research project aku kena buat jgak.
aku kena hasilkn glukosa dr waste paper yg korng conteng2 2 untk djdkn glukosa then jdkn ia ethanol(alkohol). pergh!!! pernah korng imaginekn kertas2 yg korng selalu conteng 2 bleh hasilkn alkohol??
PERNAH??
nie alkohol untuk industri k, bkn arak k..
so jangan salah faham k.
so lepas nie, klu nk buang kertas byk2, fikir dlu k coz bila dh hasilkn alkohol, korng boleh jual kot.. jauh lg mahal dr jual kat apek cina yg bli paper lama 2..

OXALIC ACID!!! RUPAMU TAK SEINDAH NAMAMU>>


**plzz help me in production of oxalic acid in industries. agak2 dalam 50ton per year.
**Aku pun nk jd tauke kertas lama, bleh jd kaya kot after jd alkohol. ;p


*********************************************************




Saturday, 24 September 2011

N/A''



I ain't gonna front girl
I'm gonna start on you
Cos the tables are turned
And a lesson your gonna learn
Is you should know
I bet you regret the day you left
Cos I'm doing fine and your a mess
Well let me ask you how do you like me now?
You didn't understand what I could be
Everything I was you couldn't see
Now let me ask you how do you like me now?
 
 
 
 


Thursday, 22 September 2011

GELINYA.......

Ramai manusia yg takut, geli dan jijik dengan lipas kn. Budak bilik aku sampai terjerit2 kalau nmpk lipas, mgalahkn nmpk hantu. ada sesetengah 2 smpai naik atas kerusi meja kalau nmpk lipas. isk3.. tp ada jugak bdk bilik aku yg taksud bila jupa lipas, automatik dia cari something (mostly paper) nk pukul lipas.. Tp korng pernah fikir x betapa speselnya lipas nie. jom kita buat survey cikit..


09 COCKROACH 20 Fakta Menarik Tentang Lipas
  1. Nama lipas atau dalam Bahasa Inggeris cockroach berasal daripada perkataan Sepanyol “cucaracha” yang membawa maksud serangga gila.. haha
  2. Seekor lipas boleh menahan nafas selama 40 minit.. wow
  3. Seekor lipas boleh hidup 3-4 minggu walaupun kepala dia dah putus.
  4. Kalau berlaku peperangan nuklear, lipas adalah satu-satunya makhluk yang boleh hidup.
  5. Lipas mempunyai darah berwarna putih.
  6. Kebanyakkan lipas boleh terbang tapi bukan kesemuanya.
  7. Lipas yang paling besar di dunia adalah Macropanesthia rhinocerus berasal daripada Australia yang beratnya adalah 50gram.
  8. Lipas goreng adalah makanan yang biasa di Cambodia.
  9. Lipas makmal betina boleh menghasilkan anak tanpa bantuan lipas jantan dan anak-anak dia semua betina.
  10. Lipas anak hanya perlu mengawan sekali dan mampu menghasilkan anak sepanjang hidupnya.. hohoho
  11. Agak mustahil untuk menangkap seekor lipas sebab dia ada rambut-rambut halus yang boleh mengesan angin daripada pergerakkan apa-apa yang menghampirinya.
  12. Semasa perang di Vietnam, tentera Amerika menggunakan lipas untuk mengenal pasti askar-askar komunis yang menyamar sebagai petani.
  13. Lipas ada gigi di dalam perutnya.
  14. Lipas yang dilumatkan boleh boleh membantu menghilangkan kesan bisa jika dilumurkan pada tempat tu.
  15. Lipas boleh menukar arah sebanyak 25 kali dalam masa satu saat.
  16. Kalau lipas patah kaki, kaki itu boleh tumbuh semula.
  17. Lipas bernafas melalui bahagian tepi badannya dan bukan melalui hidung.
  18. Lipas hanya ada 6 kaki tapi memiliki 18 lutut.. hohoho
  19. Lipas boleh berlari sepantas 3 batu sejam,
  20. Lipas dikatakan menghabiskan 75% masa sehari dengan hanya duduk tanpa buat apa-apa.. pemalas

so after this kalau korng jupa lipas, pastikan korng tangkap hidup2 then buat kaji selidik tentangnya and check samaada fakta nie betul or x k..




SELAMAT MENGKAJI LIPAS''